“In verbinding met hart en werk”
Geke Scholten – Grafisch ontwerper/ eigenaar Leavz

“Ik heb de verbinding met mijn hart en mijn werk weer gevonden. Nadat ik een half jaar voor mezelf aan het werk was viel mijn enige opdrachtgever weg. Ineens stond ik met niets.  Gedesillusioneerd. De bodem was onder mij weggeslagen…
Ik had al eens eerder een keuze gemaakt die niet goed had uitgepakt, zou me dat nu voor de tweede keer overkomen?

Omdat ik geen inkomen had voelde ik de neiging om dingen aan te pakken die niet bij mij horen. Maar eigenlijk was ik was op zoek naar mezelf en ik had behoefte aan een pas op de plaats. Hoe moest ik nu verder?
Via mijn zus ben ik in contact gekomen met Droom van Zwolle waar al tijdens mijn kennismaking de vinger op een aantal pijnpunten werd gelegd. Bernadet kwam gelijk tot de kern en daardoor besloot ik, ondanks mijn lastige inkomenssituatie, deel te nemen aan het programma ‘Werken vanuit je Talent’.

Als je dingen wilt veranderen, moet je er wel eerst bewustzijn op krijgen.

Je gaat de mooie kanten én de schaduwkanten van jezelf zien. Ik kreeg een spiegel voor. Het zicht op mijn saboteur, of ‘draak’ zoals die genoemd wordt, heeft me heel erg geholpen om bepaalde gewoontes te veranderen. Als je daarbij de positieve dingen en je eigen kwaliteiten ziet, geloof je weer in je eigen talent.

Bij het definiëren van mijn project vroeg ik mezelf af: ‘Wat wil ik betekenen voor anderen?’ Toen het idee dat ik al eerder had, maar waar ik niets mee had gedaan, naar boven kwam wist ik dat dat mijn project zou zijn: ‘Soul print’. Op basis van een gesprek met een vrouw in haar laatste levensfase maakte ik intuïtief een grafisch ontwerp, een beeld, dat een afspiegeling van haar ziel is. De ‘Soul print’ die ik maakte is voor haar nabestaanden een positief herinneringsobject.

Door ‘Werken vanuit je Talent’ ben ik bij mezelf gebleven en heb ik de verbinding met mijn hart en mijn werk weer gevonden. Mijn hart ligt echt in het grafisch ontwerp van rouwdrukwerk. Mijn talent is vertolker. Ik zet ideeën van familie om in beeld en taal in de rouwkaart van de overledene. ‘Soul print’ is nu een onderdeel van mijn dienstverlening. Het sluit naadloos aan op mijn grafische ontwerpen voor rouwdrukwerk. Ik heb ervaren dat door verbinding met mezelf de energie blijft stromen.”

Geke Scholten is grafisch ontwerper en werkt als zelfstandige vanuit haar eigen onderneming Leavz rouwdrukwerk.