Talentvraag: Wat wil ik nou écht?

In onze ontwikkeltrajecten gaan we op zoek naar jouw ware talent. Dat stukje in jezelf waarin je energie als vanzelf begint te stromen. Iédereen heeft deze bron in zich. Hij wordt aangeboord als je doet wat écht bij je hoort. Zonder er over na te denken, vanuit een natuurlijkheid. Ik krijg in de programma’s vaak de vraag: ‘Hoe weet ik dan wat ik wil?’. Een vraag die zich moeilijk laat beantwoorden als je opgeslurpt wordt door werk, verantwoordelijkheden en verwachtingen.

De weg naar ‘wat je wilt’ wordt vaak vertroebeld door ideeën die je over jezelf of over je leven hebt. Dat je iets niet kan bijvoorbeeld. Of dat je maar ‘normaal’ moet doen. Dat er geen tijd of geen geld is. Vooral in dat laatste herkennen veel mensen zich. Wie is er nou niet druk-druk-druk? Het leven kan soms heel veeleisend zijn. Het vraagt moed en liefde voor jezelf om even uit de ‘ratrace’ te stappen. Om met jezelf bezig te zijn.

Stilstaan is de enige manier om te ontdekken waar jij écht van bent. Als jij kunt stilstaan, zullen je dromen en wensen zich laten zien. Misschien ben je wel op een plek waar je minder wordt geremd door ingesleten overtuigingen. Maak er gebruik van door af en toe even helemaal niets te doen. Ja écht: helemaal niets. Ervaar wat er gebeurt en ontdek wat je te doen hebt!

Warme groet,

Bernadet