Wat een pup ons leert over leiderschap

Hoe leid je een pup?

We hebben sinds kort Nena in huis. Een hele lieve Golden Retriever pup. Ze moet alles nog leren. Ze ziet geen gevaar, ze is totaal onbevangen. Alles is spel en ontdekken. Ze ziet geen verschil waar ze wel en niet in mag bijten en wat ze wel en niet mag eten.
Hoe leid je een pup?
Slecht gedrag afleiden of negeren. Goed gedrag belonen. Dat is wat ik in grote lijnen op de puppycursus leer. Maar als ze pijnlijk in mijn tenen bijt, onze mooiste plant opeet, of schel blijft blaffen omdat ze iets wil bereiken, dan is het lastig om dit altijd vol te houden. Er zijn van die momenten dat ik meteen ingrijp. Met stemverheffing, een ruk aan de riem of een greep in haar nekvel. En Nena schrikt, snapt er niks van, biedt weerstand en in het slechtste geval wordt ze bang. En dat is niet de bedoeling! Waar was mijn geduld?
Ook op internet vind ik gelukkig veel goede tips hoe ik het kan aanpakken. Ik lees ook dat het niet de schuld is van de hond als deze fout gedrag vertoond, maar van de opvoeder.
Hoe zorg ik ervoor dat mijn hond -uiteindelijk- vanuit zichzelf het goede gedrag laat zien?

Het begint met een eindbeeld

Ik denk dat het begint de vraag ‘waar werk ik naartoe?’, ofwel wat is mijn eindbeeld?
En daarnaast kijk ik steeds goed naar het gedrag van mijn hond. Opdat ik op tijd kan proberen te beïnvloeden dat de hond zelf voor het gedrag kiest dat ik graag zie. Ik heb gemerkt dat een pup wat dat betreft een perfecte oefening is in leiderschap. Ik zie namelijk direct wat wel werkt en wat niet. Er zijn kaders nodig voor veiligheid en duidelijkheid. En bovenal vertrouwen, aanmoediging en beloning om het goede gedrag te stimuleren.

Leiderschap = Leiden en Volgen

In het Xperiment hebben we een mooie oefening die gaat over leiderschap. Over leiden en volgen. Deelnemers ervaren en zien daardoor dat er niet één manier is van leidinggeven. Iedereen heeft daarin zijn of haar eigen werking. De een legt de nadruk op het geven van duidelijkheid en sturing, de ander geeft meer ruimte en vertrouwen. Een leider moet kunnen schakelen, aanvoelen wat ‘de volger’ nodig heeft. Om te kunnen volgen heeft namelijk iedereen iets anders nodig. Een leider volgt dan dus de volger. De rollen worden als het ware omgedraaid, maar vanuit de leider gezien wel met een duidelijk eindbeeld, een doel.
Het is daarbij belangrijk om echt in verbinding te zijn. Pas als dat het geval is kun je leiding geven en kun je volgen.
Zelf merk ik het meteen als ik dat heb overgeslagen in het opvoeden van mijn pup. Nena luistert dan voor geen meter en doet compleet haar eigen ding.

Wil je je ontwikkelen in leiderschap en meer over jezelf leren dan kun je een pup nemen. Of je volgt een traject in persoonlijk leiderschap. Daarmee ontdek je jouw authentieke leiderschap; jouw stijl en jouw werking.