Talentvraag: Waarom is werken vanuit inspiratie zo fijn?

In onze ontwikkelprogramma’s besteden we veel tijd aan jouw persoonlijke inspiratie. Als je weet wat jou inspireert zul je minder afhankelijk worden van (het oordeel van) anderen en krijgen je ‘draken‘ minder grip op je. Je durft zichtbaar te zijn en bent er klaar voor om je ideeën in de wereld te zetten.

We zijn geneigd ons te richten op het ‘doen’. Het halen van planningen en het afvinken van acties. Natuurlijk is dit nodig om iets gedaan te krijgen. Dit is de realisatiekant van ambities en projecten. Besteed je hiernaast óók aandacht aan jouw inspiratie, dan kun je verandering en vernieuwing in blijven brengen in elke stap van de uitvoering.

Event XperimentDe beweging van inspiratie naar realisatie gaat alsmaar door. Het één is onlosmakelijk en constant verbonden met het andere. De lus herinnert je eraan om regelmatig uit de ‘doe-modus’ te stappen en ‘in te checken’ op de binnenkant. Ben je nog vanuit jouw inspiratie aan het werk? Of is er gedoe op je pad gekomen en ben je je daaraan aan het aanpassen? Door jezelf af en toe stil te zetten kan je weer contact maken met je oorspronkelijke intentie en dat ten uitvoer brengen in je project of werk.

‘Van inspiratie naar realisatie’ is de rode draad van onze ontwikkelprogramma’s. In het najaar starten we met Xperiment en Werken vanuit je talent. Wil je hier meer over weten? Loop eens langs bij de Droom. Ik vertel je er graag over.

Warme groet,

Bernadet