Terugblik Inspiratiebijeenkomst
Kees Klomp
“Betekenisvol ondernemen”

Kees Klomp, spreker tijdens de herfst inspiratiebijeenkomst, vertelt over betekenisvol ondernemen. Hij neemt ons mee door de verschillende stadia van geluk. Hij geeft dit weer in een piramide:

Gelukspiramide

Gelukspiramide

Perspective – je handelt vanuit ‘zijn’
Purpose – je handelt vanuit je geraaktheid
Passion – je handelt vanuit passie, je bent in flow
Prestige – je handelt vanuit behoefte om iets te bereiken
Pleasure – je handelt voor het plezier, de fun

In de bovenste twee lagen van de piramide ben je echt betekenisvol aan het ondernemen. Dagelijks gaan we door de verschillende stadia van ondernemen. Echt betekenisvol ondernemen is je realiseren dat alles uiteindelijk betekenisloos is.

Kees vertelt ons hoe hij betekenisvol onderneemt. Hij verbleef als kind, tot ca 12 jarige leeftijd, veel en langdurig in het ziekenhuis. Voor een kind is het vreselijk om niet dicht bij je ouders te kunnen zijn. Hij ontwikkelde samen met Yellowbird de mogelijkheid om een kind dichterbij huis te laten zijn. Met behulp van een 360 ° camera die thuis of op een locatie geplaatst wordt en een virtual reality bril die een kind in een ziekenhuis kan dragen, is het kind even dichtbij de ouders. Kan het sfeer proeven, even in huis kijken en wat anders voelen en beleven dan alleen maar de ziekenhuisomgeving.

De apparatuur is erg kostbaar en Kees kan slechts een paar kinderen helpen, maar dàt is betekenisvol ondernemen. Voor die paar kinderen maakt hij het verschil.
Het is stil na het horen van zijn verhaal en het zien van dit filmpje.
Kippenvel, je voelt de pijn, maar ook de kracht en de troost. Tranen in de ogen van veel mensen die bij deze Inspiratiebijeenkomst aanwezig zijn. Wat een geraaktheid en wat een inspirerend verhaal. Dank je wel Kees.