“Mijn talent gaat niet met pensioen”
Gusta van der Zanden Peters – sectordirecteur Deltion College

Gusta van der Zanden Peters, sectordirecteur Gezondheidszorg, Welzijn en Sport Deltion College gaat binnenkort met pensioen. Dit weerhield haar er niet van deel te nemen aan het ontwikkeltraject Werken vanuit je Talent.

Ik had angst om afscheid te nemen van mijn werk

“Voordat ik aan Werken vanuit je Talent begon, dacht ik: “Er komt iets uit en dan weet ik wat ik straks ga doen als ik met pensioen ben. Heel concreet. Dat is het gelukkig niet geworden! Ik had angst om afscheid te nemen van mijn werk. Voor een deel ‘ben ik mijn beroep’ en dat valt straks weg. Nu ik weet wat mijn talent is, kan ik het in blijven zetten. Mijn talent blijf ik invullen, dat vind ik mooi”

Nu weet ik; dát is je talent gebruiken

Ik zei al: “Dat ik 65 moet worden om mijn talent echt te benoemen!” Mijn talent is facilitator. Achteraf zie ik wel dat ik altijd wel die faciliterende rol heb gehad, alleen ik heb mijn talent niet in het licht gezien, ik ben me er nooit bewust van geweest. Ik had deze week een concrete vraag van een collega: “Hoe komt het dat jouw college het voor elkaar krijgt dat…” Blijkbaar breng ik mensen in stelling, dat ze toch iets samen gaan doen. Dat is dan wel grappig om terug te horen, waarom lukt het daar wel? Terwijl ik denk: “Ik doe niks!” Nu weet ik; dát is je talent gebruiken.

Het is een individueel traject in een groep

Het heeft geholpen om dit proces in een groep te doen. Alleen, individueel kom je niet zover. De groep herkent dingen dat is waardevol en prettig. Het blijft jouw traject ook al doe je het in een groep. Het is jouw input die je erin legt en daardoor wordt het jouw traject. De groep is een aanvulling en maakt het nog waardevoller. De trainers geven scherp en duidelijk terug wat ze zien. Het is een individueel traject, samen.”