Waar sta jij in je werk
“Een verborgen schat”?

Als jij de test hebt ingevuld kan het zijn dat de uitkomst “Een verborgen schat”, “Een kabbelaar” of “Fakkeldrager” op jou van toepassing is.
Wat Een verborgen schat is leggen we hier graag uit en wij delen graag twee tips met je.

Uit de test blijkt dat jij niet op je plek zit. En ergens wist jij dat ook wel. Dat jij niet op je plek zit kan te maken hebben met de dingen die je doet en het kan ook zijn dat de omgeving waarin je werkt niet bij je past. Dat is jammer, allereerst voor jou. En het is ook jammer voor de wereld om je heen dat jij zit waar je zit. Iedere werkgever zit er immers op te wachten dat hij/zij de juiste man of vrouw op de juiste plek heeft zitten. Dus jouw toekomstige werkgever wacht op jou! En je huidige werkgever heeft er geen baat bij dat jij niet tot je recht komt!

Wij snappen heel goed dat je gedachten kan hebben die jou remmen om een stap te zetten. Van die alsmaar terugkerende gedachten als ‘wie zit er nou op mij te wachten’, of ‘ik weet niet wat ik kan’, ‘ik ben te oud/te jong’, ‘ik heb geen ervaring’ of ‘het is niet voor mij weggelegd om leuk werk te doen want ik heb nu eenmaal geen kans gehad om te studeren of me te ontwikkelen’.

Zeg eens eerlijk, is dit waar jij van droomde als kind? En is dit waar jij later als oude man of vrouw met een goed gevoel op terug kan kijken?

Wij hebben de overtuiging dat ieder mens ergens keigoed in is. Dat ieder mens over een aangeboren talent beschikt; een natuurlijke gave. En vanuit die gave kan jij het goede geven, het goede doen. En volgens ons is dat de bedoeling van jouw leven. Dat jij gaat doen waarvoor jij in de wieg bent gelegd bent!

Tip 1: Kom in actie!
Begin met kenbaar maken dat je toe bent aan ontdekken ‘waar jij van bent’. Hoe je dat doet? Vraag hulp. Vraag aan mensen die jou goed kennen wat zij voor kwaliteiten bij jou zien. Praat erover met vrienden of familie, zij denken graag met je mee. Want dat is ook zo mooi. Ieder mens die jou liefheeft zal met alle plezier jou willen helpen in je ontdekkingstocht.

Tip 2: Wees mild!
Stel geen hoge eisen dat je het snel moet weten; dat wat jij te doen hebt. Wees tevreden dat je in beweging bent gekomen. Echt, met de eerste stap ben jij op weg. En het bewandelen van jouw weg is belangrijker dan het snel bereiken van je bestemming.

Kom eens bij ons langs of verdiep je in onze ontwikkelprogramma’s. Wij helpen je graag ontdekken wat er nog meer in jou zit, zodat jij je waardevolle energie op de juiste dingen inzet.