Waar sta jij in je werk?
“Een kabbelaar”?

Als jij de test hebt ingevuld kan het zijn dat de uitkomst “Een verborgen schat”, “Een kabbelaar” of “Fakkeldrager” op jou van toepassing is.
In deze blog leggen we uit wat een Kabbelaaris en je krijgt van ons een derde tip. Lees voor de eerste tips het vorige blog.

Jij hebt het allemaal best goed voor elkaar. Je hebt ‘het’ in de vingers en het werk gaat vrijwel moeiteloos. Je kan zo nog jaren doorgaan want je bent gepokt en gemazeld. Alles is al een keer uitgezocht, uitgedacht en gedaan. Het gevoel van beginneling heb je al lang niet meer. Af en toe voel je dat je wel wat inspiratie kan gebruiken. Logisch dus dat jij gaat dromen over een volgende vakantie, iets leuks voor jezelf koopt of lekker uit gaat. Je hebt er voor gewerkt dus welverdiend! Daar is niets mis mee. Maar mogelijk knaagt er soms iets in de trant van: ‘Is dit het? Valt er niet meer uit het leven te halen? Kan het nog leuker, nog mooier, nog betekenisvoller?’.

Je kunt vast nog jaren zo ‘kabbelen’. Maar hoe zit het dan met jou? Wat zou er voor je in het verschiet liggen als je een beetje op onderzoek uit gaat? Als je bewust aandacht gaat schenken aan jezelf en je diepste verlangens op deze vragen gaat vinden? Want zeg nou eerlijk als je meer bezig bent met de dingen buiten je werk dan in je werk leef je dan wel voluit?

Wij snappen dat het spannend is om je zekerheden los te laten en wellicht vraag je je af of het de moeite waard is om je van allerlei gedoe op de hals te halen. Je bent nu zeker van wat je hebt. Een leuk inkomen, een vast contract en je voelt je senang in je routine. Maar… heel eerlijk; je zit ook in de zogenaamde gouden kooi. Een kooi waar je je ogenschijnlijk gelukkig in voelt. Vanwege het brood op de plank, een fijn huis en met een beetje mazzel nog wat geld over iedere maand om leuke dingen mee doen. Maar hoe wil je later terugkijken? Dat je bent blijven zitten waar je zit? Of liever dat je de moed hebt gehad om jezelf te bevragen? Op avontuur te gaan, nieuwe dingen te ontdekken over jezelf zodat je meer en meer bestemmingsgericht kan werken? Wij zijn benieuwd en horen graag van je!

Tip 3: Afspraak met jezelf!

Spreek met jezelf een tijd af voor deze ontdekkingstocht Dat kan een paar maanden, een half jaar of zelfs een jaar zijn. Voel bij jezelf hoeveel tijd jij jezelf gunt voor je ontdekkingstocht, benoem een datum en zet deze vast, gekoppeld aan je intentie. Nu heb jij een tijdruimte-containertje gemaakt waarbinnen alles in het teken staat van ‘ontdekken’. Dat geeft ruimte én focus!