Procesbegeleiding

Afgestemd op jouw vraag

Procesbegeleiding

Wil je de effectiviteit van je bijeenkomst vergroten? Een gezamenlijke start maken om aanwezigheid en onderling vertrouwen te vergroten? Wij kunnen jou daarbij helpen en trekken je bijeenkomst naar een hoger plan. Laat je inspireren en informeren over de mogelijkheden hierin.

Check-in

Wil je de effectiviteit van je bijeenkomst vergroten? Een gezamenlijke start maken om aanwezigheid en onderling vertrouwen te vergroten? Wij kunnen jou daarbij helpen door een ‘Check-in’ te verzorgen of te helpen met de voorbereiding daarvan. Een check-in is een werkvorm waarbij een ‘open vraag’ wordt gesteld door de gespreksleider, welke vervolgens door iedere deelnemer vanuit zichzelf beantwoord wordt. Er komen belangrijke zaken naar boven die anders niet naar boven zouden zijn gekomen. Waardevolle input om jouw bijeenkomst naar een hoger plan te trekken!

Doel / why

Een heldere stip op de horizon, een goed doorvoelde Why geeft rust en richting in iedere samenwerking. Het maakt dat het gemakkelijker wordt om te focussen, keuzes te maken (wat gaan we wel en wat gaan we niet doen). Moeilijkheden en obstakels kunnen daardoor gemakkelijker overwonnen worden. Droom van Zwolle is zelf gestart vanuit een heldere Why. We willen onze kennis en ervaring graag doorgeven.

Werken aan een sterke ‘wij’

Weten waar jij goed in bent is één kant van de medaille. Weten waar je de ander voor kunt gebruiken in samenwerken is de andere kant. Een sterk team weet het talent van ieder afzonderlijk individu optimaal te benutten. Elkaar Zien en van daaruit bouwen aan verbinding, vertrouwen, een goede werksfeer en mooie resultaten. Wij noemen dat een sterke “Wij’.

En Wij hebben deskundigheid in huis om met jullie hieraan te werken. Het kan gaan over het benoemen van ieders unieke natuurlijke Talent, waarden, patronen die de overhand hebben of onbekende weetjes.

Brainstorm

Jouw team /organisatie heeft voortdurend behoefte aan nieuwe ideeën. Soms komen deze ideeën vanzelf, maar vaak blijkt het knap lastig om ‘zomaar’ nieuwe ideeën op te hoesten. Dan kan brainstormen onder leiding van een deskundige verder helpen. Brainstormen lijkt misschien erg eenvoudig. Toch is er veel wat mis kan gaan. Iets ogenschijnlijks onschuldigs als de keuze van de startvraag is bijvoorbeeld direct al heel bepalend voor wat het brainstormen zal gaan opleveren. Deskundige begeleiding zorgt ervoor dat met speciale werkvormen kostbare tijd en energie niet verloren gaan en geeft een grote toegevoegde waarde aan het brainstormen.

Lastig gesprek

Soms heb je te maken met een situatie waarin niet alles meer wordt gezegd. Bijvoorbeeld omdat het zo ongezellig is om (ogenschijnlijk) de harmonie te verstoren. Of omdat het moeilijk of spannend is om je uit te spreken. Wij hebben veel ervaring in het begeleiden van processen waarin dit soort situaties spelen. Vaak helpt het al om in één sessie echte communicatie weer op gang te brengen. Het geeft zoveel ruimte, helderheid en energie in samenwerken!

Kampvuurgesprek

Wil je letterlijk en figuurlijk op een hele andere manier vergaderen? Ben jij een leider die medewerkers wil uitnodigen vanuit hun creativiteit te werken? Een leider die inziet dat je zó tot de beste nieuwe ideeën komt? Inspireer jij mensen en laat jij je door jouw mensen inspireren? Dan laten we je graag kennismaken met een andere manier van beslissingen nemen: het kampvuurgesprek.
Het Kampvuurgesprek is een vergadervorm die gebaseerd is op dialoog, zonder oeverloze discussies. Een vergadervorm die ervoor zorgt dat iedereen zich gehoord voelt en die jou helpt betere beslissingen te nemen. Beslissingen die door de organisatie worden ondersteund en uitgevoerd. Als jij ervoor in bent om helemaal uit de box te gaan dan hebben wij zelfs een ‘open tent’ ter beschikking om een optimale setting te creëren voor een heus kampvuurgesprek.

Contact: Bernadet Haveman
E: bernadet@droomvanzwolle.nl
M: 06 81489055

Bernadet Haveman

“Als coach, trainer en procesbegeleider ben ik inzetbaar in ontwikkelings- en veranderingstrajecten; van individuen, teams en organisaties.
Veranderen, vernieuwen en ondernemen is voor mij een continue wisselwerking tussen hart en hoofd, van binnen naar buiten, van zijn naar doen. ‘Ik ben er van’ om jou uit te dagen om voor de dag te komen, om je eigenheid te verbinden aan je werk, je team, je organisatie en de wereld daarbuiten.”