Plek in nieuwe Intervisiegroep voor leiders uit de regio

Binnenkort start bij Droom van Zwolle een nieuwe Begeleide Intervisiegroep Leiderschap, en we hebben plek voor nieuwe deelnemers. De intervisiegroep is speciaal voor leiders en directeuren van organisaties uit de regio.De groep komt vijf keer in het jaar samen onder begeleiding van Rini, en het doel is om in vertrouwelijkheid samen te groeien in leiderschap.

Lonely at the top

Over hoe de Begeleide Intervisiegroep Leiderschap is ontstaan vertelt Rini: “ik kreeg van een directeur van een grote organisatie de vraag om iets te doen voor mensen in functies zoals hij die vervulde. Eindverantwoordelijk en soms ‘lonely at the top’. Hij ontmoette weliswaar heel veel mensen in vergelijkbare functies tijdens netwerkevenementen, maar dat is niet altijd de setting voor verdieping en echte verbinding. Ik vond dat een mooie vraag. Samen hebben we daar een vorm voor bedacht en zo ontstond de eerste Begeleide Intervisiegroep Leiderschap.”

Adviezen die raak zijn

De bijeenkomsten worden begeleid aan de hand van een Kampvuurgesprek, een Afrikaanse vergadervorm. “In het kort: Iedere deelnemer krijgt de gelegenheid om een keer een vraag in te brengen. De deelnemer die de vraag inbrengt krijgt als de vraag helder is adviezen van de groep. Het bijzondere is dat de deelnemer in die fase niet mag reageren. In plaats van het er over hebben, laat hij of zij de adviezen over zich heen komen en pikt er die adviezen uit die raak zijn.” Als alle adviezen zijn gegeven trekt Rini zich terug met de deelnemer en neemt hij of zij daadwerkelijke besluiten op korte en op lange termijn.”

Herkenning en nieuwe inzichten

“Het is bijzonder om te merken hoe waardevol deze bijeenkomsten zijn. Aan de ene kant is het kwetsbaar om een vraag in te brengen. Aan de andere kant levert het zo ontzettend veel op. Waardevolle wijsheid, nieuwe inzichten en perspectieven, herkenning, erkenning, persoonlijke groei, verbinding en nog veel meer. En omdat je gedurende het jaar een aantal keren bij elkaar komt, wordt een volgende keer teruggekomen op de besluiten die eerder zijn genomen. Zo volgen de deelnemers elkaar en blijven ze in verbinding.”

Ook deelnemen?

Werk jij ook in onze regio als directeur eindverantwoordelijke en vind je het leuk om af en toe stil te staan bij je ontwikkeling met andere directeuren juist uit andere branches of sectoren? Laat je belangstelling dan aan Rini weten. Zodra er een nieuwe groep compleet is, gaat ze van start.