Persoonlijk ontwikkeladvies

Blijf wendbaar, productief en duurzaam inzetbaar

Persoonlijk ontwikkeladvies

Ben je tussen de 18 en de pensioengerechtigde leeftijd? Dan kun je vanaf 1 december 2020 kosteloos een ontwikkeltraject volgen bij een gekwalificeerd loopbaanadviseur. Die geeft je zicht op jouw kansen op de arbeidsmarkt, helpt je zo nodig bij het kiezen van de juiste (bij)scholing, of geeft je tips bij het zoeken en solliciteren naar ander werk. Omdat het werk continu verandert, is het voor jouw toekomst belangrijk dat je up-to-date blijft. Qua kennis, vaardigheden en ervaring. Zo blijf je wendbaar, productief en duurzaam inzetbaar. In je huidige baan of een baan ergens anders.
Op dit moment is het niet meer mogelijk je aan te melden voor de subsidie die op 1 december in is gegaan. Mogelijk wordt er later nog weer een nieuwe subsidie vrijgegeven. Mocht je op de wachtlijst willen om hiervoor in aanmerking te komen, vul dan je gegevens is, we nemen dan contact met je op.

Krijg inzicht in je eigen competenties

Het ontwikkeladvies is een integraal en persoonlijk adviestraject dat bestaat uit meerdere adviesgesprekken, die in totaal opgeteld minimaal 4 uur duren. Dit advies wordt door onafhankelijke en professionele loopbaanadviseurs uitgevoerd. Het ontwikkeladvies geeft inzicht in het toekomstperspectief van het huidige werk, de eigen competenties en de toekomstige loopbaanmogelijkheden. Gezien het belang van goede informatie over iemands kansen op de huidige onzekere arbeidsmarkt, maakt een arbeidsmarktscan onderdeel uit van het ontwikkeladvies. Aan ieder ontwikkeladvies is een subsidiebedrag van € 700,- gekoppeld. Om de drempel voor deelnemers zo laag mogelijk te maken, loopt de aanvraag van de subsidie en de betaling ervan via de loopbaanadviseurs.

Minister Koolmees over het ontwikkeladvies: “Het is heel belangrijk dat mensen regelmatig nadenken over de toekomst van hun werk. Dat is altijd al zo, maar in deze crisis geldt dat misschien wel extra. Veel mensen zullen de komende maanden ander werk moeten gaan doen. Wie zich daar nu al op voorbereidt, kan sneller een overstap maken als dat nodig is.”

Het is mogelijk om via Droom van Zwolle gebruik te maken van het ontwikkeladvies

Tijdens een aantal gesprekken met Bernadet Haveman komen jouw persoonlijke kwaliteiten, behoeften en zorgen aan de orde. Alles wat wordt besproken is uiteraard vertrouwelijk en blijft tussen jou en haar. In het ontwikkeladvies staan jouw groei en toekomstplannen centraal. Het laat zien waar jouw kansen op de arbeidsmarkt liggen, waar jij je nog kunt ontwikkelen en hoe je jouw werk leuk kunt houden. Nu en in de toekomst.

Zie ook het profiel van Bernadet op NOLOC.

Wat moet je doen om in aanmerking te komen voor het gratis persoonlijk ontwikkeladvies?

  • je vult het digitale contactformulier in
  • je print en ondertekent het toestemmingsformulier ontwikkeladvies
  • je maakt een digitale kopie van de voor- en achterkant met BSN van een geldig ID. Gebruik deze veilige app.
  • je keurt de aanmelding die wij bij het Ministerie doen met een muisklik goed – je bent dan aangemeld voor de subsidie. Je ontvangt deze mail binnen 2-5 werkdagen na de aanvraag
  • Als de registratie voor de subsidie voltooid is, ontvang je van ons een link voor Jobport waar jouw digitale gegevens bewaard worden.
  • Meld je telefonisch aan bij Bernadet Haveman (06 81489055) voor het maken van een afspraak

De aanvraag voor de subsidie en de administratie wordt door Droom van Zwolle geregeld, jij hoeft hier niets voor te doen, behalve bovenstaande acties te voltooien.