• On Track

  Je talent wijst je de weg

Ontwikkeltraject voor jongeren van 16 – 27 jaar

 “Als het aan mij lag ging ik gewoon werken. Maar ik moet naar school omdat ik nog geen 18 ben.”

“Mijn ouders willen dat ik school afmaak, maar ik ben doodongelukkig hier.”

“Ik ben nergens goed in. Hoe hard ik ook werk, ik blijf maar onvoldoendes halen.”

“Op je zestiende een beroepskeuze maken. Hoe moet ik nou weten wat ik echt leuk vind?”

“Ik ben alleen maar bezig met wat anderen van mij willen. Ze vragen mij nooit wat ik nou zelf wil.”

“Mijn broer en zus studeren. Ik ben de loser van het gezin.”

Herkenbaar? En ben je eraan toe regie te nemen in je eigen (leer)proces? Dan is On Track iets voor jou!

Your own track
On Track is een persoonlijk ontwikkeltraject dat zich richt op ‘your own track’. Iedereen -ja, ook jij!- heeft talent. We gaan uit van datgene waar jij van nature goed in bent en focussen op mogelijkheden en kansen die aansluiten bij wie jij bent. Zodat je bewust kunt kiezen voor wat bij jou past. Nu, en in de toekomst.

Dit unieke ontwikkeltraject helpt jou bij het benoemen en inzetten van je ‘natuurlijke gave’: je talent. Wij geloven erin dat jij heel goed in staat bent om zelf te benoemen ‘waar jij van bent’ en welke omgeving daar het beste bij past.

“ Het gaat dieper dan ik gedacht had.
Dit gaat echt over míj en niet over iets dat mij aangeleerd is.”
deelnemer On Track

On Track is gebaseerd op bewustwording, eigenheidsontwikkeling (wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik) en creatie. We bouwen aan je zelfvertrouwen en dagen je uit om het pad dat voor je ligt op eigen wijze te bewandelen. Je talent is hierbij je vertrekpunt én je richtinggever. Dat werkt je leven lang door!

Even weg
We starten met een gezamenlijke kick-off die in het teken staat van kennismaken. Vervolgens vertrekken we voor een week naar een mooie plek. Van tevoren bepalen we samen hoe die dagen eruit gaan zien. Wat jullie nodig hebben. Dromen. Verlangens. Intenties. Mogelijke activiteiten, verantwoordelijkheden en daaruit voortvloeiende afspraken. Dit vormt de basis voor het programma.

Tijdens On Track doorloop je de volgende stappen:

 • Opdoen van zelfkennis en vergroten van je zelfvertrouwen
 • Brede oriëntatie op je talent en je studie-/werkmogelijkheden
 • Ontwikkelen van eigenaarschap van ‘your own track’
 • Jezelf kenbaar maken/presenteren, bijvoorbeeld bij werkgevers en in je eigen omgeving.
 • Optioneel: Een idee tot realisatie brengen. Je leert hoe je zelf initiatief kunt nemen in de contacten met werkgevers en onderwijsinstellingen (uit ons netwerk). Je gaat daarbij zelf benoemen wat je nodig hebt om je eigen project te kunnen realiseren. Wij ondersteunen jou in het creatieproces en reiken jou handvatten aan om je doelen te realiseren.

Na afloop van het traject kun je bewust kiezen voor een opleiding of baan die écht bij je past. Een optimale basis voor het omzetten van jouw talent in toekomstig betaald werk.
Zien wij kansen voor je om je door professionals uit ons netwerk te laten inspireren en informeren over mogelijkheden, activiteiten en beroepen? Dan betrekken wij hen direct bij jouw ontwikkeling. Zo breng jij de opgedane inzichten meteen in de praktijk en maak je een vliegende start!

Meer info en aanmelden:
Heb jij nu zoiets van: “Yes, dít is wat ik nodig heb!”, schrijf je dan meteen in. We zijn net gestart met een speciale zomereditie, maar in het najaar starten we weer met een nieuwe groep.  Twijfel je nog of heb je vragen? Neem contact op met Bernadet of stuur een mailtje via onderstaand formulier.

Ik meld mij aan

“Doordat je weet wat je talent is valt het op zijn plek en ik ben er trots op.”

“Het is echt een wegwijs.”

Contactpersoon

Bernadet Haveman
“De vragen, onzekerheden en processen van de individuele deelnemers zijn stuk voor stuk uniek en tegelijkertijd zo herkenbaar. Verhalen en ervaringen die raken. Verhalen en ervaringen waar zij en wij op voort kunnen bouwen.
Ik ben onder de indruk van de snelheid waarmee er aan veiligheid en vertrouwen is gewerkt in de groep. Met oprecht aandacht voor elkaar en een grote bereidheid om elkaar voort te stuwen en samen te werken. We staan stil, mijmeren, praten én doen leuke uitdagende activiteiten. De afwisseling hierin is een fantastische manier om over jezelf te leren en te leren van elkaar. Iedereen doet mee. Iedereen is onderdeel van het geheel, met ruimte voor alles wat er is.
… En op het moment dat het talent benoemd en herkend is…, tja dan komt een hoop energie los! Heel inspirerend. Het zet de deelnemers en onszelf echt aan om een plek of context te vinden waar dit talent het beste tot recht kan komen.
In ‘On Track’ word je uitgedaagd om voor de dag te komen en de dingen te gaan doen die bij je horen, de dingen die voor jou wezenlijk kloppen. Dus wat, hóe én waarom.”

Lotte van Hal
“Haal de parels uit de zee en geef ze weg” (songtekst Spinvis)

Richting in je leven vinden, een houvast om koers te bepalen, dat is best lastig. Dat geldt zeker voor veel jongeren. Met On Track werken we met jongeren aan eigenheidsontwikkeling, zodat ze hun toekomstkoers zelf kunnen gaan bepalen. Het voelt zeer waardevol dat ik parelvisser mag zijn in On Track. En daarmee bedoel ik dat we talenten zichtbaar weten te maken en dat jongeren daarmee meer zelfregie durven te nemen.

Ik heb jaren in het mbo gewerkt als docent en onderwijsadviseur. Ook als zelfstandig ondernemer werk ik iedere week aan projecten met jongeren. Dat is steeds verrassend en levert nieuwe inzichten vanwege hun onconventionele out of the box manieren van aanpakken. Er zit enorm veel onbekend waardevol potentieel in jongeren. Daar mag de regio zich nog meer bewust van zijn. Het zou fantastisch zijn als we, samen met het onderwijs en bedrijfsleven jongeren veel meer vertrekpunt leren zijn in hun eigen leven.

Bekijk onderstaande filmpjes om een indruk te krijgen van On Track.

Praktisch

 • Duur en omvang
  De doorlooptijd van ‘On Track’ is drie tot (max) 6 maanden; tijdsduur is afhankelijk of je meedoet in het realiseren van een project of het opdoen van werkervaring.
  We stellen op maat kleine groepen samen zodat je goed aansluiting vindt en er optimale aandacht is voor jouw ontwikkelproces.
 • Data en tijden
  Informatieavond 8 mei ’19 19.30 – 20.30 uur

  Start programma 24 mei ’19 10.00 tot 13.00 uur

  5-daagse Schiermonnikoog van 3 t/m 7 juni ’19

 • Opleidingsniveau
  Een persoonlijke intake is onderdeel van het programma. We stellen geen eisen aan het opleidingsniveau om deel te nemen aan dit programma.
 • Kosten

  De kosten van ‘On Track’ worden gedragen door Droompartners, Droomvrienden en Provincie Overijssel.
  We bespreken graag met jou en je opvoeders of er een mogelijkheid is om een bijdrage te leveren om deelname aan On Track voor zoveel mogelijk jongeren mogelijk te maken. Jouw bijdrage is maximaal € 650,- voor het gehele traject.

Ik wil graag contact

Wil je mee doen aan On Track of heb je behoefte aan meer informatie?
Neem dan contact op met Bernadet.
E: team@ontrack.nu
M: 06 81489055

© Copyright - Droom van Zwolle