• On Track

  Je talent wijst je de weg

Ontwikkeltraject voor jongeren van 15 – 25 jaar

Misschien ben jij, of ken jij, een jongere die het gevoel heeft vast te lopen. Misschien heb je twijfels over je schoolkeuze of denk je eraan om voortijdig school te verlaten. Misschien ben je al gestopt, of klaar met je opleiding, en weet je niet hoe je nu verder moet…
On Track is er voor iedere jongere die er aan toe is om regie te nemen in zijn/haar eigen (leer)proces. ‘On Track’ is een traject dat zich richt op ‘your own track’. Terug naar datgene waar jij van nature goed in bent, met focus op mogelijkheden en kansen die goed aansluiten bij wie jij in wezen bent. 

Het ontwikkelprogramma On Track ondersteunt jou bij het benoemen en inzetten van je unieke waarde. Wij geloven er in dat jij heel goed in staat bent om zelf te benoemen ‘waar jij van bent’ en in welke omgeving dit het beste tot uiting kan komen.

On Track is gebaseerd op bewustwording, eigenheidsontwikkeling en creatie. We bouwen aan je (zelf)vertrouwen en bemoedigen je om het pad dat voor je ligt op eigen wijze te bewandelen. Vanuit eigenheid (wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik) kun je dan bewust de verbinding maken met de buitenwereld, met school/studie en met (toekomstig) werk. Je talent, in de zin van je ‘natuurlijke gave’, is hierbij je vertrekpunt én je richtinggever. Dat werkt je leven lang door!

Het is een mogelijkheid om een creatieproces te doorlopen waarbij je een eigen idee tot realisatie gaat brengen. Je doet daarbij werkervaring op en krijgt passende begeleiding van trainers en buddy’s.

Tijdens ‘On Track doorloop je de volgende stappen:

 • Opdoen van zelfkennis en vergroten van je zelfvertrouwen
 • Brede oriëntatie op je talent en je studie-/werkmogelijkheden
 • Ontwikkelen van eigenaarschap van ‘your own track’
 • Jezelf kenbaar maken/presenteren, bijvoorbeeld bij werkgevers en in je eigen omgeving.
 • Optioneel: Creatie
  Een idee tot realisatie brengen. Je leert hoe je zelf initiatief kunt nemen in de contacten met werkgevers en onderwijsinstellingen (uit ons netwerk). Je gaat daarbij zelf benoemen wat je nodig hebt om je eigen project te kunnen realiseren. Wij ondersteunen jou in het creatieproces en reiken jou handvatten aan om je doelen te realiseren.

Na afloop van het traject kun je bewust de verbinding met werk maken, of bewust kiezen voor een opleiding die echt bij je past. Een optimale basis voor het omzetten van jouw talent in toekomstig betaald werk.
Wij beschikken over een warm netwerk van professionals uit zeer uiteenlopende organisaties. Als wij kansen voor je zien om je door hen te laten inspireren en informeren – over mogelijkheden, activiteiten en beroepen – betrekken wij hen bij jouw ontwikkeling.

Wat deelnemers over het ontwikkeltraject zeggen

“Doordat je weet wat je talent is valt het op zijn plek en ik ben er trots op.”

“Het is echt een wegwijs.”

Contactpersoon

Bernadet Haveman
“Jou aanzetten om het beste uit jezelf en het leven te halen, dat is waar ik warm voor loop. Ik daag je uit om de dingen te doen die echt bij je horen, dingen die voor jou wezenlijk kloppen. Hoe gaaf is het om al op jonge leeftijd te ontdekken ‘waar jij van bent’? Hoe fijn zal het zijn om te ervaren dat jij aan het stuur zit van jouw eigen avontuur? Dat je zelf keuzes kunt maken hóe je de dingen wilt doen en waarom. Ik help je graag om dat naar boven te halen zodat jij daar je leven lang plezier aan kan beleven.”

Bekijk onderstaande filmpjes om een indruk te krijgen van On Track.

Praktisch

 • Duur en omvang
  De doorlooptijd van ‘On Track’ is drie tot (max) 6 maanden; tijdsduur is afhankelijk of je meedoet in het realiseren van een project of het opdoen van werkervaring.
  We stellen op maat kleine groepen samen zodat je goed aansluiting vindt en er optimale aandacht is voor jouw ontwikkelproces.
 • Data en tijden
  We starten zodra we een mooie groep bij elkaar hebben.
 • Opleidingsniveau
  Een persoonlijke intake is onderdeel van het programma. We stellen geen eisen aan het opleidingsniveau om deel te nemen aan dit programma.
 • Kosten

  De kosten van ‘On Track’ worden gedragen door Droompartners, Droomvrienden en Provincie Overijssel.
  We bespreken graag met jou en je opvoeders of er een mogelijkheid is om een bijdrage te leveren om deelname aan On Track voor zoveel mogelijk jongeren mogelijk te maken.

Ik wil graag contact

Wil je mee doen aan On Track of heb je behoefte aan meer informatie?
Neem dan contact op met Bernadet.
E: team@ontrack.nu
M: 06 81489055

© Copyright - Droom van Zwolle