On Track

Je talent wijst je de weg

Ontwikkeltraject voor jongeren van 16 – 27 jaar

“Ik zie het niet zitten om nog langer online te leren, het is vreselijk saai allemaal.”

“Mijn baantje was ik al kwijt en ik kan geen nieuw werk vinden. Nu mijn stage ook niet doorgaat weet ik het echt allemaal niet meer. Het was het enige leuke vooruitzicht dat ik had.”

“Mijn ouders willen dat ik school afmaak, maar ik ben doodongelukkig hier.”

“Op je zestiende een beroepskeuze maken. Hoe moet ik nou weten wat ik echt leuk vind?”

“Ik ben alleen maar bezig met wat anderen van mij willen. Ze vragen mij nooit wat ik nou zelf wil.”

Herkenbaar? En ben je eraan toe regie te nemen in je eigen (leer)proces? Dan is On Track iets voor jou!

Your own track
On Track is een persoonlijk ontwikkeltraject dat zich richt op ‘your own track’. Iedereen -ja, ook jij!- heeft talent. We gaan uit van datgene waar jij van nature goed in bent en focussen op mogelijkheden en kansen die aansluiten bij wie jij bent. Zodat je bewust kunt kiezen voor wat bij jou past. Nu, en in de toekomst.

Dit unieke ontwikkeltraject helpt jou bij het benoemen en inzetten van je ‘natuurlijke gave’: je talent. Wij geloven erin dat jij heel goed in staat bent om zelf te benoemen ‘waar jij van bent’ en welke omgeving daar het beste bij past.

“ Het gaat dieper dan ik gedacht had.
Dit gaat echt over míj en niet over iets dat mij aangeleerd is.”
deelnemer On Track

On Track is gebaseerd op bewustwording, eigenheidsontwikkeling (wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik) en creatie. We bouwen aan je zelfvertrouwen en dagen je uit om het pad dat voor je ligt op eigen wijze te bewandelen. Je talent is hierbij je vertrekpunt én je richtinggever. Dat werkt je leven lang door!

1-op-1 of in kleine groepen
Vanwege de coronamaatregelen werken we op dit moment 1-op-1 met je. Liefst live en als het echt niet anders kan dan ook online. Zodra het kan gaan we weer in kleine groepen werken. We starten dan met een gezamenlijke kick-off die in het teken staat van kennismaken. Vervolgens vertrekken we voor een aantal dagen naar een mooie plek. Van tevoren bepalen we samen hoe die dagen eruit gaan zien. Wat jullie nodig hebben. Dromen. Verlangens. Intenties. Mogelijke activiteiten, verantwoordelijkheden en daaruit voortvloeiende afspraken. Dit vormt de basis voor het programma. Mocht het onverhoopt zo zijn dat we niet een aantal dagen achter elkaar op pad kunnen dan zorgen we voor een alternatief programma in de natuur!

Tijdens On Track doorloop je de volgende stappen:

 • Opdoen van zelfkennis en vergroten van je wendbaarheid en zelfvertrouwen
 • Brede oriëntatie op je talent en je studie-/werkmogelijkheden
 • Ontwikkelen van eigenaarschap van ‘your own track’
 • Jezelf kenbaar maken/presenteren, bijvoorbeeld bij werkgevers en in je eigen omgeving.
 • Optioneel: Een idee tot realisatie brengen. Je leert hoe je zelf initiatief kunt nemen in de contacten met werkgevers en onderwijsinstellingen (uit ons netwerk). Je gaat daarbij zelf benoemen wat je nodig hebt om je eigen project te kunnen realiseren. Wij ondersteunen jou in het creatieproces en reiken jou handvatten aan om je doelen te realiseren.

Na afloop van het traject kun je bewust kiezen voor een opleiding of baan die écht bij je past. Een optimale basis voor het omzetten van jouw talent in toekomstig betaald werk.
Zien wij kansen voor je om je door professionals uit ons netwerk te laten inspireren en informeren over mogelijkheden, activiteiten en beroepen? Dan betrekken wij hen direct bij jouw ontwikkeling. Zo breng jij de opgedane inzichten meteen in de praktijk en maak je een vliegende start!

Meer info en aanmelden:
Heb jij nu zoiets van: “Yes, dít is wat ik nodig heb!”, neem contact op met Bernadet of stuur een mailtje via onderstaand formulier.

Programma details:

 • Duur 3 tot 6 maanden, contactmomenten in overleg
 • 1-op-1 of in kleine groepen
 • live en z.n. online als de maatregelen ten gevolge van de coronapandemie daar om vragen
 • Startdatum: doorlopend

Bernadet Haveman

Trainer

“Het begint allemaal bij jou!”

Lotte van Hal

Procesbegeleider

“Haal de parels uit de zee en geef ze weg”

Steun On Track en word Droomvriend(in) of Droompartner

Stel je voor dat we onze jongeren iets extra’s mee kunnen geven in onze regio. Dat we hen kunnen uitrusten met zelfvertrouwen en zelfgekozen richting. Daar hebben ze hun hele (werkzame) leven wat aan. Kun jij het voor je zien? Wij ook! Wij zien gemotiveerde energieke jongeren, die (weer) bewust in het leven staan. Jongeren die geluk vinden door hun unieke talent op hun eigen wijze in te zetten. Als jij dit ook ziet, help dan mee dit te realiseren! Samen kunnen we het namelijk waarmaken.

Financiering van deze trajecten is vaak ingewikkeld. Het is meestal te duur voor ouders en er zijn geen – gemakkelijk te bereiken – “potjes” bij scholen / instanties / overheid. Daarom zoeken we nu de samenwerking met Droomvriend(inn)en en Droompartners om dit werk breder mogelijk te maken.

Ik wil graag tijdens een kop koffie/thee ontdekken of dit bij mij past.

Ik twijfel nog een beetje…

Praktisch

 • Duur en omvang

  De doorlooptijd van ‘On Track’ is drie tot (max) 6 maanden; tijdsduur is afhankelijk of je meedoet in het realiseren van een project of het opdoen van werkervaring.
  We stellen op maat kleine groepen samen zodat je goed aansluiting vindt en er optimale aandacht is voor jouw ontwikkelproces.

 • Opleidingsniveau
  Een persoonlijke intake is onderdeel van het programma. We stellen geen eisen aan het opleidingsniveau om deel te nemen aan dit programma.
 • Data
  Doorlopend
 • Kosten traject
  De kosten zijn dan € 2.600,- excl BTW. Hier zijn alle kosten, incl. verblijf op een externe locatie, in opgenomen.
  De kosten van ‘On Track’ worden deels gedragen door Droompartners en Droomvrienden.