Voor jou

Meer impact maken met wat je het liefste doet

Programma’s voor persoonlijke ontwikkeling

Wil je meer uit jezelf halen? Ben je toe aan groei en ontwikkeling van jouzelf? Misschien heb je het idee om een cursus persoonlijke ontwikkeling te volgen?
Cursussen bieden wij niet. Wat wij wel bieden zijn laagdrempelige workshops, eendaagse trainingen en intensievere ontwikkeltrajecten waarbij je leert en ervaart hoe je verkregen inzichten kunt integreren in je leven en in je werk. Kortom: korte sessies voor inspiratie en inzicht, en langere trajecten voor integratie en creatie. Jij kunt zelf bepalen waar je mee wilt beginnen en hoe ver jij de diepte in wilt gaan. Groeien en ontwikkelen doe je een leven lang, dus begin maar gewoon waar jij je goed bij voelt. Zonder meteen te hoge verwachtingen en eisen aan jezelf te stellen. Wij helpen je graag verder om voluit tot bloei te komen! Lees hieronder welke ontwikkelprogramma’s wij voor jou hebben. Maak je liever gebruik van maatwerk, coaching of mediation?
Dat kan natuurlijk! Wij gaan graag met je in gesprek over jouw wensen en doelstellingen.

Je unieke waarde ontdekken

Droom van Zwolle biedt alle ruimte om te ontdekken ‘waar jij van bent’, waar je écht van droomt en wat je in de weg zit, je patronen, je tegenkracht, gedoe.

Duurzame verandering start bij inzicht. Van daaruit kun je patronen doorbreken en richting vinden. De workshops en korte trainingen zijn gericht op een eerste kennismaking met eigenheidsontwikkeling. Je gaat inzien hoe je vanuit eigenheid goed kunt werken en samenwerken. Je krijgt zicht op tegenkracht. Hoe je daarmee om kunt gaan of met de onderstroom in een groep.

Zodra je weet waar jij zelf van bent, kun je ook beter bepalen waar je je energie aan wilt geven. Lees hierover bij ‘Je eigen pad volgen’.

Je eigen pad volgen

Wil jij jouw unieke waarde volledig benutten en tot zijn recht laten komen? Echt doen wat je beweegt en impact maken? Dan is het noodzakelijk om een stap verder te gaan dan alleen het (h)erkennen van jouw uniciteit. Om jouw impact te vergroten is het wezenlijk om goed voeling te krijgen met de werking van jou en van jouw talent.
Als je je eigen pad gaat volgen ga je dus jezelf en jouw eígen ideeën daadwerkelijk verbinden aan jouw werk of aan jouw projecten. Dat is de weg van inspiratie naar realisatie.
Krijg onder begeleiding van Droom van Zwolle zicht op de bedoeling van jou, op jouw hartewensen, jouw ‘waarom’ en realiseer van daaruit jouw droomproject(en) voor jouw droomklanten.

Laat je inspireren door de blogs die onlangs zijn geschreven door voormalig deelnemers van onze programma’s.

Verdiepen

Voor leiders en ondernemers in onze regio bieden we de mogelijkheid van begeleide intervisie. Begeleide intervisie is een goede stok achter de deur om scherp te blijven, nieuwe inspiratie te krijgen en plannen daadwerkelijk in de praktijk te brengen. Deelnemers ervaren de wijsheid van een met zorg samengestelde groep en vergroten hun netwerk in de regio.

Samen werken

Hoe verbind jij jouw talent, jouw ideeën en jouw werk aan dat van anderen? Hoe zorg je ervoor dat jij de juiste dingen doet en de dingen waar jij niet van bent over kan laten aan anderen?

Samenwerken is de sleutel. Maar hoe doe je dat zorgvuldig en gelijkwaardig? We kennen allemaal de worstelingen, het afhaken, het gedoe in samenwerken. Vanwege verschil in inzichten of werkwijzen of omdat mensen zich niet gehoord voelen. Wil jij leren hoe je elkaar écht kunt benutten? Verdiep je dan eens in de filosofie en werkmethode Deep Democracy. Ben jij leider en heb je het gevoel dat je de ideeën van de mensen nog niet ten volle kan benutten? De Kgotla is een  vergadervorm die gebaseerd is op dialoog, zonder oeverloze discussies. Een vergadervorm die ervoor zorgt dat iedereen zich gehoord voelt en die jou helpt betere beslissingen te nemen. Beslissingen die door de mensen om jou heen worden ondersteund en uitgevoerd.

Iets voor jou?

Hoe weet je of je baat hebt bij onze programma’s? Daar is geen algemeen antwoord op te geven. Groei en ontwikkeling kunnen om allerlei redenen worden afgeremd. Bij Droom van Zwolle weten we als geen ander dat groei en ontwikkeling niet ‘zomaar’ ontstaan. Door belemmeringen te benoemen zet je een eerste stap in de juiste richting.
Wil je hier een goed, vrijblijvend gesprek over? Neem dan eens contact met ons op!

Al begint elke verandering bij één iemand; om dingen écht gedaan te krijgen heb je ook anderen nodig. Benieuwd hoe we daar bij kunnen helpen?
Bekijk onze programma’s voor teams en organisaties.

© Copyright - Droom van Zwolle