Voor je organisatie

Samen impact maken vanuit jullie ‘waarom’

Maatwerk ontwikkelprogramma’s

Je wilt met je bedrijf of organisatie verder bouwen. Je team(s) versterken. Of misschien start je een nieuwe onderneming. Waar je ook staat, de allerbelangrijkste vraag is natuurlijk waarin jullie onderscheidend zijn. Op welke vraag hebben jullie een antwoord? Waar voegen jullie waarde toe en wat is jullie doel?
Een helder ‘waarom’ is wezenlijk om je te positioneren, om je kenbaar te maken, om mensen te inspireren en mee te nemen. Je trekt hiermee de juiste mensen aan die met je willen samenwerken en je trekt jouw droomklanten aan. Noodzakelijke ingrediënten om slagvaardig en ondernemend aan het werk te gaan.

De ontwikkelprogramma’s hebben een continue wisselwerking tussen inspiratie én realisatie. Wij bewegen ons op de lagen ‘ik – wij – het’ en andersom. Vanzelfsprekend is jouw vraagstuk uniek. Wij zullen daarom altijd maatwerk leveren!

Hoe weet je of je organisatie baat heeft bij onze programma’s? Daar is geen algemeen antwoord op te geven. Groei en ontwikkeling kunnen om allerlei redenen worden afgeremd. Bij Droom van Zwolle weten we als geen ander dat groei en ontwikkeling niet ‘zomaar’ ontstaan. Door belemmeringen te benoemen zet je een eerste stap in de juiste richting. Hieronder is een aantal thema’s uitgewerkt. Klik op de button om je verder te laten informeren!

Jullie unieke waarde ontdekken

Écht bezig zijn met het werk waar jouw bedrijf, organisatie of team voor bestaat. Dan werk je met plezier en vervul je de behoefte van jouw afnemer optimaal. Dat is wat ondernemers, leiders en de mensen die er werken graag willen.

Een heldere ‘why’
‘Waar ben jij van’ en wat wil je teweeg brengen? Met andere woorden: wat is de bedoeling van jou? Het is een wezenlijke vraag die gesteld moet worden. Op alle lagen: van organisatie, naar team, naar individu. Een heldere ‘Why’ geeft richting en focus. Het helpt in het nemen van beslissingen waar je wel of niet je energie aan geeft. Dit werkt door op alle niveaus in de organisatie. Het helpt om de klanten te bereiken die je graag van dienst wil zijn. En het maakt duidelijk welke mensen je nodig hebt in je organisatie en wat er van hen wordt verwacht.

Droom van Zwolle helpt scherp te krijgen waar jouw bedrijf, organisatie, team en individu ‘écht van is’ en wat jullie missie is. Dit geeft jullie een boost, het maakt jullie scherp en het werkt verbindend. Naar binnen en naar buiten.

Jullie eigen pad volgen

De kracht van een bedrijf, organisatie of team wordt bepaald door de mensen die erin werken. Als scherp is waar jullie voor staan en waar jullie voor gaan, dan volgt de vraag hóe jullie dat gaan doen. Dus wat is jullie visie? Jullie eigen visie?

Van binnenuit
Een eigen pad ontstaat van binnenuit en gaat voorbij de welbekende managementmodellen, vastomlijnde werkmethoden en dichtgetimmerde werkprocessen. Jullie team, bedrijf of organisatie is uniek. Diensten en producten worden aantrekkelijk als die vanuit jullie unieke ‘why’ worden vormgegeven. Rekening houdend met de waarden die de organisatie belangrijk vindt.

Talent ruimte geven
Door het aanwezige talent optimaal te benutten komt er ook een uniek antwoord op de vraag ‘hoe?’. Als ieder in zijn kracht staat, ontstaat er een manier van denken en werken die authentiek, vernieuwend en aantrekkelijk is.

Vernieuwend blijven
Daadwerkelijke vernieuwing ontstaat van binnenuit. Als al het talent benut wordt komen jullie tot nieuwe ideeën en kunnen jullie anticiperen op een steeds veranderende markt. Je bevordert eigenaarschap en ondernemerschap om pro-actief en op een authentieke manier aan de doelstellingen van je team, bedrijf of organisatie te werken.

We weten dat het werkt
Droom van Zwolle is een levend voorbeeld van een ongevraagd initiatief. Een initiatief dat vanuit een eigen flow is ontstaan. Wij helpen jullie graag om jullie eigen wijze scherp te krijgen. Daarbij geven wij onze inzichten, kennis en ervaring rondom creatie graag aan jullie door!

Samen werken

Hoe doe je het samen? Hoe zorg je voor een goede afstemming in de samenwerking en de communicatie? Belangrijk naast het hebben van een heldere “why” is het creëren van een echte “wij”. Als we individuele krachten weten te bundelen is ieder team, ieder bedrijf en iedere organisatie in staat mooie resultaten te behalen.

Alles benutten
Een goede samenwerking ontstaat als mensen zichzelf durven zijn, zich durven te uiten, zich veilig voelen. Dat vraagt om goed luisteren naar elkaar en respect  hebben voor elkaars waarde(n). Kortom: door álle aanwezige kennis, ideeën en potentieel te benutten.

Passende antwoorden
Hoe besteed je voldoende aandacht aan samenwerking in de hectiek van alle dag? Wat vraagt dit van jullie? Droom van Zwolle faciliteert samenwerkingsprocessen waarbij iedere leider, ieder team en iedere groep de bij hen passende antwoorden en werkwijzen vindt.

Werkgeluk

Voor de aardigheid hebben wij een quiz gemaakt. Om te testen wat jij weet over werkgeluk en om je stof tot nadenken te geven. Maar bovenal om het goede gesprek te voeren, met jezelf en met de mensen met wie je samenwerkt.
Heb je vragen of wil je met ons het gesprek voeren? Wij ontmoeten je graag; live of online.

Ik wil graag tijdens een kop koffie/thee ontdekken welk ontwikkeltraject bij mijn organisatie past.

Ik twijfel nog een beetje…

Verandering begint bij het individu. Bekijk dus ook zeker ons aanbod voor Persoonlijke Ontwikkeling.