Ons werk in de natuur

Wij gaan graag met deelnemers van onze ontwikkelprogramma’s de natuur in. De natuur biedt talloze metaforen die abstracte zaken heel concreet kunnen maken. De natuur spiegelt, ze brengt rust en ontspanning om focus aan te kunnen brengen en ze helpt om goed te kunnen reflecteren. Uitzichten zorgen voor inzichten en de natuur brengt ons in contact met onze eigen natuur. De buitenlucht geeft een boost van zuurstof aan lichaam en geest. Bovendien vinden de meeste mensen het makkelijker om tijdens het wandelen moeilijke dingen te bespreken, om stiltes te laten vallen en toe te geven aan emoties.

Wij hechten er waarde aan dat de setting helemaal klopt bij ons werk in bewustzijnsontwikkeling. Afgelopen najaar hebben wij daarom een ‘open tent’ aangeschaft. De open tent is geïnspireerd op een Tipi; de rand creëert een uitnodigende plek voor ontmoeting, voor gesprek en voor stilte. De open tent is voor ons ideaal om te gebruiken op heel diverse plekken in de natuur. Jan Ridder, deelnemer van Werken vanuit je talent, heeft dit idee tijdens het traject bij ons tot realisatie gebracht. Nu het mooie lenteweer is aangebroken kunnen wij de ‘open tent’ volop gaan gebruiken, we hebben daar ontzettend veel zin in!

Recent zijn wij ook in bezit van een elektrische bakfiets. Wij zijn daarmee nog mobieler om fijne plekken te bereiken en om al onze benodigdheden mee te nemen.