Droomvriend(inn)en

Geef iemand vleugels!

Samen impact maken

Vanaf de start van Droom van Zwolle willen we er zijn voor iedereen die zich wil ontwikkelen. Dus dromen we verder dan ons werk voor de talentvolle professionals, teams en organisaties in ons netwerk. We kijken óók naar mensen voor wie een groei- en ontwikkelpad minder voor de hand ligt. Het grote geheel is ons uitgangspunt. En we dromen ervan dat iedereen in Zwolle zijn talent leert kennen en er impact mee kan maken. Zo maken we Zwolle (en zelfs de wereld) op onze manier mooier.

Maatschappelijke ontwikkeling

De groep waar we ons de komende jaren bij uitstek op willen richten zijn jongeren tussen 16 en 27 jaar. Steeds vaker horen we dat ze vastlopen in het onderwijssysteem of in hun leven en dat ze niet meer weten welke kant ze op moeten, of willen, gaan. We hebben in de afgelopen jaren met succes een aantal kosteloze pilots gedraaid die laten zien dat er ongelooflijk veel potentie onbenut blijft als we dit niet breder oppakken. In Droom van Zwolle is een groep bevlogen professionals in samenwerking met jongeren bezig om een geheel nieuwe aanpak te ontwikkelen om te zorgen voor een duurzame oplossing die aansluit bij de doelgroep.

Er wordt al veel gedaan door ouders, onderwijs, overheid en hulpverlening. Droom van Zwolle is een neutrale, onafhankelijke creatieplek. We bekijken vraagstukken vanuit alle perspectieven, bij uitstek die vanuit de betrokken doelgroep zelf. We willen bijdragen door unieke duurzame oplossingen in het belang van het geheel te ontdekken en uit te voeren. Financiering van deze trajecten is vaak ingewikkeld. Het is meestal te duur voor ouders en er zijn geen – gemakkelijk te bereiken – “potjes” bij scholen / instanties / overheid. Daarom zoeken we nu de samenwerking met Droomvriend(inn)en en Droompartners om dit werk breder mogelijk te maken.

Droom verder

We geloven dat we een win-win-win kunnen creëren door de krachten te bundelen met ons warme netwerk. Samen kunnen we meer jongeren helpen en is een enorme impact mogelijk in hun levens én in de regiolokale samenleving.

Stel je voor dat we onze jongeren iets extra’s mee kunnen geven in onze regio. Dat we hen kunnen uitrusten met zelfvertrouwen en zelfgekozen richting. Daar hebben ze hun hele (werkzame) leven wat aan. Kun jij het voor je zien? Wij ook! Wij zien gemotiveerde energieke jongeren, die (weer) bewust in het leven staan. Jongeren die geluk vinden door hun unieke talent op hun eigen wijze in te zetten. Als jij dit ook ziet, help dan mee dit te realiseren! Samen kunnen we het namelijk waarmaken.

Om hier concreet mee te beginnen, doen we een beroep op al onze individuele vrienden en vriendinnen die ons en ons werk een warm hart toedragen; Droomviend(inn)en. Daarnaast hebben we een samenwerkingsvorm ontwikkeld die gebaseerd is op een duurzame relatie met organisaties in de regio; Droompartners. Met elkaar vormen we een netwerk van Droomvriend(inn)en en Droompartners. Wat ons bindt is dat we oog hebben voor duurzame groei en ontwikkeling. Niet alleen voor onszelf en onze organisaties, maar ook voor kwetsbare groepen in onze regio.

Word Droomvriend(in)

Droomvriend(in) word je vanaf € 111,- per jaar. We zijn natuurlijk ook blij als je € 222,- of € 333,- of meer per jaar bijdraagt. We kiezen voor meestergetallen omdat deze een teken zijn van een gouden kans en die gunnen we onze jongeren. Het volledige bedrag, wat jij kan en wil bijdragen, gaat naar het jongerenproject.

Droomvriend(inn)en ontvangen jaarlijks een uitnodiging voor een bijzondere netwerkbijeenkomst. Een goed verzorgde inspirerende bijeenkomst waarin onder meer verslag wordt gedaan van de resultaten van een jaar werk. Een bijeenkomst waarin je alle andere Droomvriend(inn)en en Droompartners ontmoet.

Een Droomvriend(in) maakt het werk van Droom van Zwolle voor kwetsbare jongeren in onze regio mede mogelijk.

Zonder dromen is nog nooit iets gerealiseerd

Via onderstaand aanmeldformulier kun je eenvoudig Droomvriend(in) worden van Droom van Zwolle. Wil je graag meer informatie ontvangen? Of wil je nog meer doen? Neem dan contact op met Bernadet Haveman. Door haar te mailen of bel haar op 06 81489055.

Gerrit Jansen is één van de Droomvrienden van Droom van Zwolle. In onderstaand filmpje vertelt hij waarom hij Droomvriend is geworden.

Ja ik word graag Droomvriend(in)!