Wat is mediation?

Het meest duurzaam is om spanning of conflict in een relatie met iemand anders of met anderen zelf tot een oplossing te brengen. Helaas is dat niet altijd gemakkelijk of mogelijk. Mediation is in dat geval een laagdrempelige en waardevolle methode. In een mediation ga je onder begeleiding van een neutrale, onafhankelijke en onpartijdige mediator met elkaar in gesprek. De mediator spreekt vertrouwelijkheid van de gesprekken af met de deelnemers en legt deze vast in een mediationovereenkomst. Op die manier kan optimaal onderzocht worden of een oplossing in onderling overleg mogelijk is. De inhoud van de gesprekken met de mediator zijn geheim en vertrouwelijk en mogen na afloop niet worden gebruikt. De mediator zorgt voor een setting waarin over en weer echt naar elkaar geluisterd kan worden. De mediator helpt betrokkenen om elkaar te begrijpen en in het vinden van een voor allen aanvaardbare oplossing. Oplossingen waarin men met nieuwe afspraken verder gaat of in goed onderling overleg afscheid van elkaar neemt. Duurzame oplossingen omdat de deelnemers ze zelf hebben gekozen en erachter staan. Vaak leidt de investering in een aantal mediationgesprekken al tot helderheid. Je voorkomt een langdurig proces met negatieve energie. Je kunt het afsluiten, en weer verder in je leven en werk. Het enige dat je nodig hebt is de wil van de betrokkenen om het samen op te lossen. Mediation wint snel aan betekenis omdat kostbare rechtszaken kunnen worden voorkomen en mensen graag zelf zoveel mogelijk invloed willen hebben op de uiteindelijke oplossing.

Droom van Zwolle biedt zowel een neutrale en onafhankelijk plek voor gesprekken, als neutrale en onafhankelijke procesbegeleiding.

Naast mediation kunnen we ook verschillende andere vormen van bieden om je te helpen de ontstane situatie te veranderen. In Droom van Zwolle denken we graag met je mee wat jij in jouw specifieke situatie het beste kan doen. Naast mediation kunnen we ook  bijvoorbeeld de rol vervullen van vertrouwenspersoon, (conflict) coach, neutrale gespreksleider of onafhankelijk voorzitter. We kunnen ook een groepsproces begeleiden met verschillende werkvormen zoals Dialoog, Deep Democracy of Kgotla. Als we bepaalde expertise zelf niet in huis hebben verwijzen we door naar een deskundige professional in ons netwerk. Wil je meer informatie? Mail gerust naar Rini en we nemen contact met je op.

Contactpersoon
Rini te Velthuis
rini@droomvanzwolle.nl
06 25051407

Mediator
Procesbegeleider
Sparringpartner
Mediation
Conflict
Dialoog
DeepDemocracy

Rini te Velthuis is een ervaren mediator en procesbegeleider, met een jarenlange achtergrond in de advocatuur. Hoewel zij haar hele leven met conflicten werkt, droomt zij van harmonie.  Zij werkt onder andere met dialoog en Deep Democracy.

© Copyright - Droom van Zwolle