Maatschappelijke ontwikkeling

Samen werken aan een sterke regio

Programma voor jongeren

Als Droom van Zwolle hebben we voor ogen dat we er willen zijn voor iedereen die zich wil ontwikkelen. Dus dromen we verder dan ons werk voor de talentvolle professionals, teams en organisaties in ons netwerk. We kijken óók naar mensen voor wie een groei- en ontwikkelpad minder voor de hand ligt. Het grote geheel is ons uitgangspunt. Iedereen ís een talent en daarmee een onmisbare schakel! Wij dromen ervan dat iedereen in Zwolle zijn of haar talent leert kennen en er impact mee kan maken. Zo maken we Zwolle, en zelfs de wereld, mooier. Lees hieronder hoe jij mee kan bouwen aan een duurzame betrokken regio waarin ieder talent benut wordt!

Jongerenprogramma
On Track

Steeds vaker horen we over jongeren die vastlopen in het onderwijssysteem of in hun leven en dat ze niet meer weten welke kant ze op moeten, of willen, gaan.

Wij geloven erin dat jongeren zelf in staat zijn om te voelen wat goed voor hen is. Los van het systeem, los van hun omgeving.

Met het programma On Track hebben we speciaal voor jongeren een persoonlijk ontwikkeltraject ontwikkeld. Een programma op maat waarin we uitgaan van ieders unieke talent, met focus op mogelijkheden en kansen die daarbij aansluiten. Gericht op een bewuste keuze voor een studie en/of loopbaan.

On Track is er voor iedere jongere die er aan toe is om regie te nemen in het eigen (leer)proces. Lees hier meer over de inhoud en opzet van het programma.

Droompartners en Droomvriend(inn)en

Samen impact maken!

Droom van Zwolle richt zich op groei en ontwikkeling van álle mensen in onze regio. Een regio waarin al het talent benut wordt dat om ons heen is. Een regio die economisch sterk is door écht oog te hebben voor het geheel.

Wij richten ons de komende jaren bij uitstek richten op jongeren tussen 16 en 27 jaar die vastlopen of dreigen vast te lopen. De afgelopen jaren hebben wij met succes een aantal kosteloze pilots en volledige ontwikkeltrajecten gedraaid die laten zien dat er ongelofelijk veel potentie onbenut blijft als we dit niet breder oppakken. Dat kunnen we niet alleen…

Om ons programma verder uit te breiden zoeken we Droompartners of Droomvriend(inn)en. Samen bouwen we verder aan een duurzame, betrokken regio. Ga je met ons mee van droom naar doen?