“Ik werk weer vanuit bezieling”
Henk Beijert – Ondernemer uit Zwolle

Het ontwikkeltraject Werken vanuit je Talent kwam voor mij op het goede moment. In 2017 heb ik een zwaar ongeluk gehad waardoor mijn leven volledig op de kop is gezet. Ik moest een half jaar revalideren, terwijl mijn vrouw en ik ons eerste kindje verwachtten. Na dat half jaar ben ik als een gek weer aan de slag gegaan. Hiervoor was ik volop aan het ondernemen en met mijn missie bezig. Maar door dit ongeluk was ik even flink uit balans gebracht. Het traject bij Droom van Zwolle heeft me geholpen om weer vanuit bezieling te werken.

Je natuurlijke talent in één woord

Door de begeleiding van Bernadet en Rieneke en door het fijne contact met de andere deelnemers ben ik tot hele mooie inzichten gekomen. Tijdens een van de opdrachten realiseerde me hoe ik mijn natuurlijke talent als kind al inzette. Dat was voor mij echt een enorm aha-moment! We hebben allemaal één woord gekozen dat ons talent representeert. Mijn talent is “Verkenner” en dat verbaast me niet als ondernemer van start-ups. Het voelt heel goed om met één woord tot de essentie te komen. Dat helpt om te herkennen wanneer ik het inzet, en welke belemmeringen er soms zijn.

Wees lief voor je draken

Rieneke vertelde op een hele mooie manier over eigenschappen die je soms in de weg kunnen zitten. Ze noemt het je draken. Hoe ga je daarmee om? Door er samen om te lachen bijvoorbeeld, in plaats van ertegen te vechten. Wees lief voor je draken!

Rust en ruimte

Een drempel die ik had om deel te nemen, was dat ik het idee had dat ik eigenlijk veel te druk was. Maar uiteindelijk heeft het traject juist meer ruimte gecreëerd. Vanaf ongeveer de helft merkte ik dat ik anders ging denken. Ik heb nog steeds veel aan het traject en de modellen die ik heb geleerd en vertel anderen er dan ook regelmatig over. Ik heb door dit traject diepere inzichten gekregen waardoor ik nu met nog meer bezieling mijn werk doe!