“Ik voel de energie om dingen aan te pakken die ik al lang liet liggen”
Eva Riemersma

Droom van Zwolle was mij aangeraden door een vriendin. Een uitstekend advies. Wat heb ik een fijne tijd gehad, tijdens het ontwikkeltraject Werken vanuit je Talent, in een wat moeilijke corona en (ongeluk)hersteltijd.

Ik keek echt uit naar de vrijdagen dat het weer zover was. Eigenlijk omdat ik daarna altijd zo bulkte van de energie. Tijdens de bijeenkomsten leken de draken eigenlijk veel kleiner. Onzekerheid en twijfel zijn mijn grote draken. En nog steeds. Je leert jouw draken steeds weer te herkennen. Door vragen van Bernadet geef je jezelf opdrachten mee naar huis om ze te gaan temmen. Wat nog steeds moeilijk is. Maar het begin is gezet, en nu kan ik er zelf mee verder. Ik voelde de energie om dingen aan te pakken die ik al lang liet liggen.

Een coach waar ik wat aan heb

Bernadet was voor mij de perfecte coach. Duidelijk, doortastend, niet te veel met zijden handschoentjes aanpakken maar wel heel begripvol, positief en een inspirator. Daar heb ik wat aan. Ik hoopte van tevoren antwoorden van een ander te krijgen maar dat moet uiteindelijk allemaal uit je zelf komen. Ik heb dan ook niet al mijn antwoorden, nu besef ik ook dat dat goed is, na het traject is jouw reis natuurlijk nog niet afgelopen (is er überhaupt een eindpunt?). Met een nieuwe tijdboog ga ik nu weer aan de slag voor mijn volgende project, mijn droom baan vinden!

Het traject aangaan in een kleine groep heeft mij heel wat opgeleverd. Jezelf neerzetten zoals je bent, beseffen dat ook jouw verhaal ertoe doet, dat iedereen zijn eigen, maar ook veel overlappende hindernissen ervaart, niet altijd afwachten tot de laatste beurt maar ook eens vooraan durven te gaan staan. Je leert veel van elkaar, ook al ben je ook heel anders. Maar zelfs hele andere mensen hebben toch ook dezelfde onzekerheden en twijfels, bleek maar weer.

Trots op mijn talent

Ik zie het glas weer half vol! Ik besef me dat ook ik een talent heb. Juist de zoektocht om mijn talent te benoemen was zo moeilijk omdat ik mijn talent als iets gewoons zie dat er van nature is en soms ook niet. Maar nu ik het weet, kan ik het bewuster inzetten en er vooral ook trots op zijn.

Ik heb geleerd dat ik mijn talent graag inzet bij een vraag/opdracht. Dat is voor mij een bevestiging van mijn talent. Echter, wat ik voornamelijk heb geleerd is dat het niet allemaal zo concreet hoeft; het talentwoord niet, de vraag/opdracht niet en de bevestiging niet. Dat geeft me veel meer ruimte om mijn talent in te zetten. Te staan in mijn talent.

Ik kijk terug op een heel fijn ontwikkeltraject, wat van mij zo nog langer had mogen duren. Ondanks dat het heilig project me wel wat stress heeft opgeleverd (wat moet ik doen?!) vond ik het heel fijn om ook buiten de bijeenkomsten bewust met het traject en mijn talent bezig te zijn.