“Ik krijg energie van wat ik doe!”
Diederik Markvoort – Specialist Veiligheidsregio IJsselland

Stel je eens voor… Je bent 30 jaar oud en in de kracht van je leven. Je bent zes jaar geleden afgestudeerd aan het HBO. Je werkt inmiddels vijf jaar voor de brandweer. Je hebt de crisis overleefd en bent van plan je eerste huis te kopen met je lieve vriendin.
Alle randvoorwaarden zijn goed, maar in je hoofd is het druk en zit je vol met vragen.
Je staat aan het begin van je carrière en je moet nú keuzes maken waar je volgens jou altijd aan vast blijft zitten.  Doe ik het werk dat ik leuk vind? Waar ben ik eigenlijk goed in? Wat is mijn passie? Wat wil ik zijn?

“Volgens mij verkeer ik in een staat van terminale bewusteloosheid en werk ik op de automatische piloot!”

Op de een of andere manier straal je dit uit en dan word je aangesproken door je collega. ‘Diederik, ik doe mee aan Xperiment 2.0 bij Droom van Zwolle. Volgens mij is dit ook echt wat voor jou!’ Xperiment? Wat is dat? Persoonlijke ontwikkeling?
Het klinkt misschien als een aanval maar ik laat me overtuigen.
Na een kennismakingsgesprek met Rini te Velthuis weet ik het helemaal zeker. Dit gaat over mij. Met een hoofd vol vragen en onzekerheid over de toekomst heb ik me aangemeld voor Xperiment 3.0. Ik ben heel benieuwd wat het inhoudt en stap er met volle overgave in omdat ik weet dat ik antwoorden zoek.

In iets minder dan een jaar heb ik mezelf beter leren kennen dan ik ooit heb gedaan!
Ik ben me met name bewust geworden van mijn ‘drakerij’. Daar waar het gedoe zit; wat er gebeurt als er dingen zijn waar ik een hekel aan heb, als iets saai is. Ik haak af. In mijn hoofd gebeurt dan het volgende: ‘Hoeveel vliegtuigen vliegen er over? Wat zal ik vanavond eens eten? Wie is de Mol?’ Bernadet Haveman heeft me enorm geholpen om me hier bewust van te worden. Doordat ik hiervan bewust ben, kan ik hier nu ook wat aan doen. ‘Hé ik haak af! Even scherp zijn!’

Ook mijn talent is duidelijk. Ik ben een lichtmaker. Ik help om ‘problemen’ in een ander perspectief te plaatsen, ze te relativeren en ze niet te zwaar aan te zetten. Zo zie ik in een probleem juist een kans. Een project dat dreigt vast te lopen door alle beren op de weg? Kom bij me en we verzinnen een oplossing.

Met de bewustwording, de inzichten die ik kreeg en de extra bagage die ik nu bij me heb, ben ik mijn project gestart. Want dat hoort ook bij het Xperiment, de woorden omzetten in daden, of zoals ze bij De Droom zo mooi zeggen van inspiratie naar realisatie.

Het Xperiment werkt nog steeds door, mijn verkregen inzichten geven me veel zelfvertrouwen. De projecten waarvoor ik verantwoordelijk ben, doe ik nu op mijn eigen manier. De manier die bij mij past, waar ik energie van krijg. Die energie breng ik nu op andere mensen over. Alle kennis en skills die ik al bezat voor het Xperiment weet ik nu (eindelijk) effectief in te zetten omdat ik dit doe op een manier die bij mij past. Ik krijg energie van wat ik doe!

Rini en Bernadet zijn hele inspirerende coaches die je niet meer loslaten. Dus aanmelden voor deze geweldige ervaring!

 

Diederik Markvoort