Drempels om deel te nemen aan een ontwikkeltraject

Mensen ervaren vaak drempels om deel te nemen aan een ontwikkeltraject. In de afgelopen jaren hebben echter veel professionals de stap gezet om mee te doen aan een van de ontwikkeltrajecten bij Droom van Zwolle. Geen van hen heeft er spijt van. Integendeel, ze zijn blij dat ze de stap hebben gezet. Vaak zijn ze wèl over hun eigen drempel heen gestapt. Welke drempels horen we vaak -misschien herken je ze wel- en wat is dan ons antwoord?

1. Het is toch niet zweverig?

Onze trainingen zijn gericht op bewustwording, groei en ontwikkeling. Dat doen we door kennisoverdracht en ervaringsgericht leren. We helpen jou bewust te worden van jouw eigen kracht en hoe je dit professioneel kan inzetten. Het leidt tot concrete inzichten en resultaten. Je zelfvertrouwen groeit. Je krijgt zicht op wat jij echt belangrijk vindt en je vergroot je mogelijkheden om dit ook daadwerkelijk te realiseren. Alles behalve vaag dus.

2. Ik houd niet van groepen

Veel mensen denken bij groei en ontwikkeling aan individuele coaching. Dat bieden we in Droom van Zwolle ook. We hebben echter ontdekt dat ontwikkeling van mensen sneller, gemakkelijker en dieper gaat in een groep.

Je hebt meer mensen om je heen die je inspireren en die je spiegelen. Bovendien merk je al snel dat we allemaal in hetzelfde schuitje zitten. We hebben allemaal iets dat ons bijzonder maakt, en we hebben ook allemaal gedoe en dingen die ons tegenhouden. Die gelijkwaardigheid ervaar je optimaal in een groep. Dat zorgt voor zelfvertrouwen en opent de weg om kwetsbaar te durven zijn, iets waar je veel aan kunt hebben in je werk en dagelijks leven.

3. Ik heb geen tijd

We ervaren allemaal tekort aan tijd en hebben het ‘druk’. Het idee is dat we eerst een en ander onder controle moeten hebben, dan is er tijd voor onszelf. Deze gedachte is een illusie. We creëren deze -vaak terugkerende- situatie zelf. En we zijn ook zelf de sleutel om eruit te stappen.

De ervaring van deelnemers is dat ze het heerlijk en verrijkend vinden om even stil te mogen staan. De tijd rond het traject vormt zich dan vanzelf. Er ontstaat een helder inzicht in “wat wel en wat niet” en “hoe”. Juist door even wat ruimte voor jezelf te creëren, kun je dat wat je te doen hebt vergemakkelijken en versnellen. Je ervaart dat je zelf degene bent die richting kan geven. Je wordt daardoor minder geleefd door dat wat op je afkomt.

4. Ik heb al veel aan ontwikkeling gedaan

Er valt altijd nieuws te ontdekken en verder te groeien. Iedere stap in je ontwikkeling zal nieuwe aspecten van jezelf belichten en verdiepen. In onze trajecten brengen we je in contact met jouw eigenheid, wat jouw unieke gave is, jouw natuurlijke Talent, je patronen, je tegenkracht of gedoe. Vanuit jouw eigenheid leer je jouw ideeën daadwerkelijk te realiseren.

5. Het is te duur

Iedere investering in je ontwikkeling krijg je in veelvoud terug is onze ervaring. Het vrije gevoel dat je zelf richting kunt geven aan je leven en je werk, vanuit vertrouwen en met toegenomen veerkracht.

De ontwikkeltrajecten worden vaak geheel of gedeeltelijk door werkgevers voldaan. Zij hebben belang bij professionals die vol in hun kracht staan en die weten waar ze het beste tot hun recht komen.

6. Ik hoef niet te veranderen

We zijn allemaal in wezen bang om te veranderen. We weten namelijk wat we hebben en het is onzeker wat daarna komt. Je bent er echter zelf bij. Jij maakt zelf de keuze om al dan niet iets te veranderen. Gedurende het ontwikkeltraject krijg je allerlei inzichten waardoor je veel bewuster kunt kiezen en op jezelf durft te vertrouwen.

“Als ik meedoe aan het traject wil ik van mijn vrouw af, een andere baan, of ik kom erachter dat ik in een verkeerd lichaam zit.” Dat waren gedachten van één van onze deelnemers. Hij heeft toch de stap gezet om mee te doen en is er nu heel blij mee. Geen van zijn angsten zijn werkelijk geworden.

We begrijpen dat je niet over een nacht ijs gaat

Als je een stap in je ontwikkeling wilt zetten en overweegt om één van onze ontwikkeltrajecten te doen, neem dan gerust contact met ons op. We denken graag met je mee.