• Deep Democracy

  Benut de wijsheid van de minderheid

Workshop

Wil je weten wat Deep Democracy is en waarom er in deze tijd zo’n behoefte aan is? Wil je zelf wel eens ervaren hoe Deep Democracy werkt, zodat je kunt beoordelen of het iets voor jou of je organisatie kan betekenen? Doe dan mee met de introductieworkshop Deep Democracy.

Over het programma
Je herkent vast wel de situatie dat mensen in een vergadering hun mond houden, maar zich vervolgens wel uiten bij het koffieapparaat. Of de situatie dat mensen in een groep toezeggingen doen, maar die vervolgens niet nakomen.

Deep Democracy is bij uitstek een methode die van waarde kan zijn bij het durven uiten van alles wat gezegd moet worden en het goed luisteren naar elkaar, zodat alle wijsheid werkelijk kan worden benut en tot gedragen besluitvorming kan worden gekomen. Daar waar onderstroom in een groep aanwezig is en niet alles wordt geuit, kan de methode helpen deze naar boven te halen en in een veilige setting op te lossen zodat de groep weer verder kan.

In het programma wordt aandacht besteed aan de filosofie en methode Deep Democracy. Je krijgt inzicht in hoe Deep Democracy is ontstaan, hoe de methode zich heeft ontwikkeld en uit welke stappen deze bestaat.
Je krijgt ook een eigen ervaring met een aantal werkvormen van Deep Democracy.
Je ervaart de werking van een check-in en een check-out en leert hoe je die in je dagelijkse praktijk kunt toepassen.
Je ervaart een werkvorm waarbij in korte tijd veel verschillende invalshoeken kunnen worden verzameld en waar alle deelnemers bij worden betrokken. Je krijgt inzicht in hoe je de wijsheid van de minderheid kan toevoegen aan een meerderheidsstandpunt.
Tijdens de workshop wordt uitgelegd hoe in Deep Democracy met onderstroom wordt gewerkt.

Na de workshop heb jij een nieuw perspectief op tegenstellingen, verschillen, zie je de waarde zelfs van conflict en weet je of en zo ja waar je het in je leven/werk kunt toepassen. Je weet wat er van een procesbegeleider wordt gevergd om op een goede manier met Deep Democracy te werken.

Voor wie?
Deep Democracy kan overal ingezet worden waar je op basis van een zo breed mogelijke blik tot een gedragen besluit wilt komen. Leidinggevenden, projectleiders, coaches , mediators, trainers of procesbegeleiders kunnen er veel aan hebben in hun dagelijkse werk. En ook privé is de methode toepasbaar bij het nemen van beslissingen waarover je dubt.

Wat deelnemers over de workshop zeggen

“Het is een eyeopener, de werkvormen houden je weg van oordelen, het leert ons luisteren, we kunnen het gebruiken voor het verscherpen/duidelijk maken van onze visie en bijbehorend gedrag.”

Trainers

Rini te Velthuis is een ervaren mediator en procesbegeleider, met een jarenlange achtergrond in de advocatuur. Hoewel zij haar hele leven met conflicten werkt, droomt zij van harmonie.  Zij werkt onder andere met dialoog en Deep Democracy.

Bernadet Haveman begeleidt ontwikkelings- en (cultuur)veranderingstrajecten waarin talent, eigenheid, autonomie en creatie centraal staan. Ze laat zich al jaren inspireren door de Ubuntu-filosofie: “Ik ben omdat wij zijn’. Het sluit naadloos aan op haar visie op talent, het goud dat ieder mens in zich draagt: ‘Jij bént een talent en daarmee die ene waardevolle schakel in het geheel’. Deep Democracy en Kgotla vindt zij krachtige werkvormen om hier in de praktijk invulling aan te geven.

Praktisch

 • Data

  23 januari van 9.00 – 13.00 uur
  25 september van 9.00 – 13.00 uur

 • Locatie

  Droom van Zwolle, Koestraat 35 in Zwolle

 • Kosten Workshop
  € 125,- Excl. BTW

  Hierin is opgenomen:

  Workshop Deep Democracy
  Locatiekosten, catering waaronder koffie/thee en (h)eerlijke lunch

  Voor de community van Droom van Zwolle geldt een korting van 10%.

  De prijs is exclusief BTW.

Ik meld mij aan

Alternatief