• Deep Democracy

  Benut de wijsheid van de minderheid

Workshop

Over het programma

Je herkent vast wel de situatie dat mensen in een vergadering hun mond houden, maar zich vervolgens wel uiten bij het koffieapparaat. Of de situatie dat mensen in een groep toezeggingen doen, maar die vervolgens niet nakomen.

Deep Democracy is bij uitstek een methode die van waarde kan zijn bij het durven uiten van alles wat gezegd moet worden en het goed luisteren naar elkaar, zodat alle wijsheid werkelijk kan worden benut en tot gedragen besluitvorming kan worden gekomen. Daar waar onderstroom in een groep aanwezig is en niet alles wordt geuit, kan de methode helpen deze naar boven te halen en in een veilige setting op te lossen zodat de groep weer verder kan.

In het programma wordt aandacht besteed aan de filosofie en methode Deep Democracy. Je krijgt inzicht in hoe Deep Democracy is ontstaan, hoe de methode zich heeft ontwikkeld en uit welke stappen deze bestaat.
Je krijgt ook een eigen ervaring met een aantal werkvormen van Deep Democracy.
Je ervaart de werking van een check-in en een check-out en leert hoe je die in je dagelijkse praktijk kunt toepassen.
Je ervaart een werkvorm waarbij in korte tijd veel verschillende invalshoeken kunnen worden verzameld en waar alle deelnemers bij worden betrokken. Je krijgt inzicht in hoe je de wijsheid van de minderheid kan toevoegen aan een meerderheidsstandpunt.
Tijdens de workshop wordt uitgelegd hoe in Deep Democracy met onderstroom wordt gewerkt.

Na de workshop heb jij een nieuw perspectief op tegenstellingen, verschillen, zie je de waarde zelfs van conflict en weet je of en zo ja waar je het in je leven/werk kunt toepassen. Je weet wat er van een procesbegeleider wordt gevergd om op een goede manier met Deep Democracy te werken.

Voor wie?
Deep Democracy kan overal ingezet worden waar je op basis van een zo breed mogelijke blik tot een gedragen besluit wilt komen. Leidinggevenden, projectleiders, coaches , mediators, trainers of procesbegeleiders kunnen er veel aan hebben in hun dagelijkse werk. En ook privé is de methode toepasbaar bij het nemen van beslissingen waarover je dubt.

Trainers

Rini te Velthuis is een ervaren mediator en procesbegeleider, met een jarenlange achtergrond in de advocatuur. Hoewel zij haar hele leven met conflicten werkt, droomt zij van harmonie.  Zij werkt onder andere met dialoog en Deep Democracy.

Bernadet Haveman begeleidt ontwikkelings- en (cultuur)veranderingstrajecten waarin talent, eigenheid, autonomie en creatie centraal staan. Ze laat zich al jaren inspireren door de Ubuntu-filosofie: “Ik ben omdat wij zijn’. Het sluit naadloos aan op haar visie op talent, het goud dat ieder mens in zich draagt: ‘Jij bént een talent en daarmee die ene waardevolle schakel in het geheel’. Deep Democracy en Kgotla vindt zij krachtige werkvormen om hier in de praktijk invulling aan te geven.

Praktisch

 • Data

  25 september 9.00 – 13.00 uur

 • Groepsgrootte
  Minimaal 5 en maximaal 12 personen.
 • Locatie

  Droom van Zwolle, Koestraat 35 in Zwolle

 • In-company
  Deze workshop kan ook (in-company) als maatwerk aangeboden worden
 • Kosten training
  € 125,- Excl. BTW


  Hierin is opgenomen:

  Dagdeel workshop
  diverse materialen, locatiekosten
  koffie/thee en water en een (h)eerlijke lunch

  Voor de community van Droom van Zwolle geldt een korting van10%.

Ik meld mij aan