De kracht van intentie

In Droom van Zwolle werken we zelf en in ook onze trainingen met het zetten van intenties. Een intentie voor het komend jaar, een intentie voor een training of een workshop, een intentie voor een project, gesprek of vergadering. Voor een training stellen Bernadet en ik elkaar de vraag: “Wat is jouw intentie voor deze training? En wat heb jij nodig?” We zijn stil en leven ons in de training die komen gaat. Het is vaak zo wonderlijk! Onze intenties krijgen we vaak op een presenteerblaadje terug uit de groep.
Op een ochtend had ik “positiviteit” als intentie en ik had gezegd dat ik nodig had bevestiging vanuit de groep dat we goed bezig zijn. Die ochtend zei één van de deelnemers “Ik wist in het begin niet waar ik aan begon, overwoog zelfs om te stoppen,
“Ik ben 180 graden gedraaid”. Een andere deelnemer zei “We zijn nog maar vier keer bij elkaar geweest, maar de training heeft nu al zijn waarde!” Fascinerend. Het is bijna niet te geloven, maar het maakt alles uit of je wel of niet met een intentie werkt. Een intentie voor een vergadering, een intentie voor een moeilijk gesprek, een intentie voor een project dat je samen gaat doen, een intentie voor de dag. Vaak begin je op de automatische piloot aan je dag, aan een vergadering, aan een gesprek, of aan een project. Dan word je zomaar afgeleid door jezelf of door anderen van je werkelijke intentie. Als je bewust in gang zet wat je graag wilt ervaren, werkt dat door in de hele setting. Het gaat niet om een van te voren in je hoofd bedacht standpunt of doel. De intentie moet je ook oprecht voelen, van harte willen.

Rini te Velthuis