Je staat voor de uitdaging om een nieuwe stap in je loopbaan te maken. Omdat jij dat wilt of omdat jouw werkgever dat heeft voorgesteld. Dat kan te maken hebben met een reorganisatie, een veranderende situatie bij jouzelf of door veranderende eisen in jouw takenpakket en de capaciteiten die dat van jou vragen. Wat de aanleiding precies ook is, het past niet meer.
Zo’n moment van bewustwording kan pijnlijk zijn. Het kan vragen oproepen ‘hoe moet ik verder’, ‘wat past dan wel?’ en ‘hoe kom ik daar waar ik naar toe wil?’
Een outplacementtraject bied je de mogelijkheid om aan de hand van gestructureerde begeleiding naar ander werk te komen. Misschien wil je de stap maken naar zelfstandig ondernemerschap. Of een combinatie hierin.
Voor beide sporen geldt dat de volgende onderdelen in ieder geval uitgediept worden: Wat heb je nodig om je oude werk los te laten en hoe zie jij jezelf in toekomstig werk?
Weten wie je bent, weten wat je kunt en weten wat je wilt.

Bij Droom van Zwolle hebben we een breed aanbod om op maat een traject samen te stellen gedurende een looptijd die aansluit bij jouw vragen en jouw situatie. Naast ‘weten wie je bent, weten wat je kunt en weten wat je wilt’ gaan we jouw traject vormgeven afgestemd op jouw ontwikkelbehoefte. Dat kan bijvoorbeeld gaan over herpositioneren, profileren, netwerken, arbeidsmarktoriëntatie, arbeidsmarktbenadering en begeleiding in ondernemerschap.