Hanneke Romer

Coach en mediator

Mensen om mij heen beschrijven mij als bevlogen, enthousiast en deskundig. Ik vind mijzelf vooral een mensen-mens. De mens in zijn of haar ontwikkeling boeit mij enorm en heeft altijd centraal in mijn werkveld gestaan.

Jarenlang ben ik HR Business Partner, (loopbaan)coach en mediator geweest, waarbij de nadruk op de HR-rol lag. Dat was mooi, maar niet voor altijd. Het was tijd voor verandering: ik heb mijn HR-rol vaarwel gezegd om verder te gaan met mijn eigen praktijk.

Als HR Business Partner heb ik gezien hoe belangrijk het is de juiste persoon op de juiste stoel te hebben. Dat is belangrijk voor individu én organisatie. En ik heb gezien hoe moeilijk het voor mensen kan zijn om verandering in de situatie op het werk aan te gaan, hoe moeilijk het is om te gaan met veranderingen van buitenaf, maar ook vanuit een eigen gevoel ‘dat er iets moet gebeuren’. Ik geloof echt dat ieder mens in staat is om te veranderen; het gedachtengoed van TA (Transactionele Analyse) biedt krachtige en praktische handvaten om hiermee aan de slag te gaan.

Ik begeleid mensen vanuit een diep besef dat ieder mens veel talent in zich heeft. Maar ook vaak die talenten niet meer (onder)kent. Langzaam verdwijnt het plezier in het werk: disfunctioneren, ziekteverzuim en conflicten dreigen. Wat heb ik verder in mijn rugzak? Ik ben Lean Green Belt gecertificeerd en heb veranderprocessen binnen organisaties begeleid. Als ervaren HRM-functionaris, coach, mediator en vooral als mens denk ik veel te kunnen bieden.

Mijn droom

Ik ben geboren en getogen in Twente en vanuit de Twentse nuchterheid werd mij verteld: Dromen zijn bedrog. Inmiddels weet ik wel beter: dromen heeft mij gebracht waar ik nu sta, met mijn eigen praktijk waarbij ik me volledig bezig houd wat bij me past, wat ik leuk vind. En dat is ooit met dromen begonnen. Ik heb veel dromen. Ik droom (of wens) dat iedereen die me lief is een gelukkig, gezond en lang leven zullen hebben, dat er minder of geen ellende meer is in de wereld, dat we toch vooral de natuur blijven liefhebben en er goed voor blijven zorgen. Ik droom ook dat ieder mens blijft dromen. Ik wil hen daarbij helpen. En het is mijn droom dat ik daar vanuit mijn eigen praktijk, vanuit mijn eigen werkkamer zoveel mogelijk mee bezig kan zijn.