Bernadet Haveman

Bernadet Haveman

Trainer, coach en procesbegeleider

“Nieuwsgierig, onbegrensd, speels, scherp en liefdevol. Dat typeert mij het beste. Ik wil graag weten waar jij van bent, wat je beweegt, waar het je om te doen is. Als de antwoorden op deze vragen vertrekpunt én richtinggever mogen zijn, kan het nieuwe vanuit bezieling ontstaan. Dan klopt het, elke keer weer… Van ‘ik’ naar ‘wij’ en ‘het’. En omgekeerd! Als coach, trainer en procesbegeleider ben ik inzetbaar in ontwikkelings- en veranderingstrajecten; van individuen, teams en organisaties.

Veranderen, vernieuwen en ondernemen is voor mij een continue wisselwerking tussen hart en hoofd, van binnen naar buiten, van zijn naar doen. ‘Ik ben er van’ om jou uit te dagen om voor de dag te komen, om je eigenheid te verbinden aan je werk, je team, je organisatie en de wereld daarbuiten.
Weten ‘waar jij van bent’ betekent expliciet ook dat ‘jij van sommige dingen echt níet bent’. Dat is een helder uitgangspunt in samenwerken. Zo zijn wij allemaal waardevolle schakels om in dit veranderende tijdperk te kunnen innoveren en nieuwe wegen te bewandelen.

In het ondernemen en in het proces van inspiratie naar realisatie van Droom van Zwolle heb ik ervaren wat een enorme creatiekracht vrij komt als je stap voor stap je idee laat ontvouwen. Deze ervaring geef ik graag door. Het heeft mij een extra boost gegeven om anderen te bemoedigen om met dromen en ideeën voor de dag te komen.”

Mijn droom
Ik droom van een buitenplek in Zwolle waar leren, werken, spelen, groeien en ontwikkelen samenkomt. Waar ieder mens, ongeacht leeftijd of achtergrond vanuit talent en eigenheid het beste van zichzelf kan geven of gaat ontdekken wat zijn of haar talent en ‘werking’ is. Een plek waar iedereen een schitterende schakel vormt in het geheel. Een plek waar we in gezamenlijkheid ontdekken en ervaren welke elementen bijdragen aan een duurzame, gelijkwaardige en betrokken samenleving.